Коломия Єднає

Коломия https://www.booked.net
+10...+20° C
Background Image

Греко-Католицька Церква Святого священномученика Йосафата

вулиця Гетьмана Івана Мазепи, 2, Коломия, Івано-Франківска область, Україна
Телефон 0343325812

До нас дійшов найновіший варіант колишнього римо-католицького парафіяльного костелу Св. Діви Марії. Його історія почалася ще в дрцгій половині18 ст. Коломия запросили до будівництва храму італійського  архітектора Бернарда Меретина. Спорудження храму було завершено у 1775 році.

Однак костелові судилася складна доля, бо в 1830 році він частково згорів, тривалий час його відбудовували, змінивши задум архітектора. В повоєнні радянські часи костел Діви Марії був  закритий і після реконструкції внутрішніх приміщень змінив призначення на магазин “Дитячий світ”.

З відновленням української державності, 1 грудня 1991 року храм був переосвячений і відновив свою діяльність, як греко-католицька церква   священномученика Йосафата Кунцевича.

Окрасою храму є високі вікна, витягнуті по вертикалі, спроектовані, наче для оборони, частково замуровані у післявоєнний період. Костел мав підземні сполучення, які й досі намагаються віднайти місцеві краєзнавці. У костелі довгий час знаходився чудотворний образ Пресвятої Діви Марії, який в 1946 році, було вивезено до Польщі.

 

No Reviews

нтарі відсутні

вулиця Гетьмана Івана Мазепи, 2, Коломия, Івано-Франківска область, Україна

Побудувати маршрут
Написати листа