Коломия Єднає

Коломия https://www.booked.net
+10...+20° C
Background Image

Музичний фестиваль імені Кос-Анатольського

Музичний фестиваль імені Кос-Анатольського

вулиця Театральна, 27, Коломия, Івано-Франківська область, Україна
Телефон 0343325812
Specification
Dress Code VIP Section

Фестиваль для поціновувачів вартісної музики

Саме в Коломиї, в грудні-місяці,  ось уже 23 роки проходить музичний фестиваль імені Анатолія Кос-Анатольського – один із найдавніших в Україні. В його програмі наукові конференції, зустрічі з композиторами і відомими діячами культури, концерти класичної і популярної музики. Традиційними стали «Музичні вітальні», присвячені відомим композиторам, і концерти учнів коломийських музичних шкіл «Юні музиканти – незабутньому маестро».
У творчому доробку Кос-Анатольського, оригінальні хорові твори та обробки народних пісень, романси і пісні, опера, балети, фортепіанні концерти, камерно-інструментальні твори – композитор однаково добре почувався у різних жанрах. Мав визнання, почесті, любов людей. І все це завдяки своїй музиці.
Мистецька цінність коломийського фестивалю – це, насамперед, популяризація класичної, вартісної музики. Серед його гостей були відомі музиканти Микола Колесса, Мирослав Скорик, Євген Станкович, Ніна Матвієнко, Богодар Которович.

До сьогодні популярні пісні Кос-Анатольського «Нова Верховина», «Коломия-місто», «Ой піду я межи гори», «Коли заснули сині гори».

Місцеві мешканці назвали його співцем Карпатського краю.

«Його музика дуже проста ніби, але вона не примітивна. Вона дуже доступна і зрозуміла не одній людині, не двом, а мільйонам. Його музика дуже самобутня, оригінальна і в той же час вона зворушує кожного слухача, бере за душу. Він дуже щирий композитор», – каже про свого вчителя його учень, відомий композитор –  Богдан Шиптур.

Незмінним гостем фестивалю, його «берегинею» всі ці роки є дружина композитора Надія Кос. «Він по натурі був людиною романтичною, поетичною, в нього багато текстів написано, – каже вона. – Ота ширина його мелодій і тепло відчуттів та ніжність, делікатність, джентльменство – це все відчувається. Я як слухаю його музику – його бачу живого, я чую його дотик до себе».

Надія Кос відзначає, що Анатолій Кос-Анатольський любив молодь, багатьох за руку виводив на сцену. Тепер ця його місія продовжується – завдяки фестивалю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Reviews

вулиця Театральна, 27, Коломия, Івано-Франківська область, Україна

Побудувати маршрут
Імя
Написати листа