Коломия Єднає

Коломия https://www.booked.net
+10...+20° C
Background Image

КАТЕДРАЛЬНИЙ СОБОР ПРЕОБРАЖЕННЯ ХРИСТОВОГО УГКЦ

вулиця Театральна, 31, Коломия, Івано-Франківска область, Україна
Телефон 0343325812

Катедральний собор Преображення Христового УГКЦ будували упродовж 1998-2012 років. Автор проекту – архітектор Віктор Мицай. Розписували собор відомі львівські іконописці та викладачі кафедри сакрального мистецтва Львівської академії мистецтв на чолі з Романом Кислим та Романом Василиком.

Храм завдовжки 42 м і завширшки 38 м, тягнеться до неба на 52 м. Це найвища коломийська будівля ( висота міської ратуші, наприклад, 33 м). В соборі є горішня і долішня церкви, велика і багата збірка ікон, яку залишив по собі владика Миколай Сімкайло. Собор може вмістити до 5 тисяч осіб. Його освячував 19 серпня 2012 року Патріарх української греко-католицької церкви Святослав у співслужінні з єпископами та священниками.

Туристи можуть зайти до катедрального собору, помолитися та помилуватися чудовими розписами, при цьому, дотримуючись правил, які встановлені церковною адміністрацією.

Перед катедрою – дві могили єпископів (Павла Василика та Миколи Сімкайла), які найбільше сприяли утворенню Коломийсько-Чернівецької греко-католицької єпархії та побудові собору Преображення Христового.  

No Reviews

нтарі відсутні

вулиця Театральна, 31, Коломия, Івано-Франківска область, Україна

Побудувати маршрут
Написати листа